Питки със сладки картофи



1 чаена чаша = 240 милилитра

Мекички и вкусни са тези питки, а и с малко по-различен цвят за радост на децата :)

Продукти:
1 чаена чаша пюрирани изпечени сладки картофи >>
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица захар
5 супени лъжици слънчогледово олио
1/2 чаена чаша топла вода
2 и 1/2 чаени чаши брашно + 1–2 супени лъжици, ако се налага
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 и 1/4 чаени лъжички суха мая

слънчогледово олио за намазване

Тези, които разполагат с хлебопекарна, просто поставете продуктите в реда, в който са изброени. Включете програмата за месене и втасване.
Ако нямате хлебопекарна, замесете продуктите на ръка, оставете тестото да втаса до удвояване на обема си.

Разделете на 16 топки, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Намажете питките с малко олио, покрийте ги, и отново оставете да втасат, но този път за около 20 минути. Печете на 200С за 15 минути. Извадете от фурната, намажете ги отново със слънчогледово олио, покрийте ги с една тънка кърпа, оставете за около 20 минути. После грабнете питка и се насладете.






2 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове