Пухкав печен омлет





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Пухкав, сочен, лесен и вкусен омлет на фурна.


Продукти:
6 яйца
300 милилитра прясно мляко
1/2 чаена лъжичка сол
краве масло за намасляване на тавата и коричката на омлета

Намасляваме малка тава с краве масло. В купа поставяме яйцата и ги разбиваме, но не с миксер, а на ръка, колкото да се смесят жълтъците и белтъците. Добавяме млякото и солта, разбъркваме. Изсипваме сместа в тавата, сместа не трябва да е повече от половината на съда, в който печем, защото по време на печенето се надига много, а след като извадим от фурната спада. Печем в предварително загрята фурна на 200С за 40 минути или до зачервяване. Не отваряйте фурната, когато се пече омлетът. Изваждаме от фурната и намасляваме леко кората. Сервираме топъл, но може и охладен.



 

Коментари

  1. След вчерашните пилешки кюфтенца, как да не ти се довери човек! Страхотна рецепта, точно като за моя режим на хранене! :) Ще се прави, ясно е. :)
    Усмихната сряда! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм.....
    PS :Всичко друго казано ,би било излишно! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли да се прибави сирене или кашкавал в сместа за омлет

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за рецептата. Търсих я доста време. Днес я правя за пореден път и винаги се сещам за тоси пост. Благодаря.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации