Малиново-кокосов пудинг от тапиока



Важно! Тапиоката не е подходяща за лица, имащи алергия към латекса. Тапиоката трябва да се свари много добре - да не се виждат бели петънца в перличките, в противен случай е токсична, това прочетох на много места.

1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
2 консервни кутии от по 400 милилитра кокосово мляко
200 грама малини
1/3 чаена чаша тапиока на перли
вода за накисване на тапиоката
захар на вкус

Накисваме тапиоката във вода за поне 2 часа. Водата трябва да е няколко пръста над нивото на тапиоката. След накисването изхвърляме водата, прехвърляме зърната тапиока в тенджера, изсипваме и кокосовото мляко, добавяме 1/2 чаена чаша захар. Поставяме тенджерата на котлона, бъркайки от време на време. Когато сместа заври, намаляваме огъня, оставяме сместа на него за още 3035 минути. Не забравяме да бъркаме от време на време, не е необходимо да е непрекъснато, но на 2-3 минути е задължително, за да не залепнат зърната на дъното на тенджерата. Можете да опитате как е на сладост и при нужда да добавите още захар. Не знам как стои въпроса с меда, но по заведенията предлагат тапиоката с мед. Аз не бих добавила още един алерген. Пасирайте малините, ако не ви пречат семената им, директно ги прибавете към сместа, разбъркайте. Аз обаче се дразня от семенцата им, затова и ги отделих чрез цедка. Разпределете пудинга в чаши и ги оставете за поне няколко часа, за да стегне напълно. Декорирайте по ваш вкус.



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове