Орехови печени рулца


Това са едни много хрупкави и много вкусни рулца. Супер лесни са за приготвяне, лошото е, че излизат малко бройки - виждате ги на снимката, всъщност бройката зависи от големината на парчетата, които ще отрежете, а и все пак не е за наяждане, а само за подслаждане :)

Аз импровизирах, затова и количеството е малко, може да удвоите дозата спокойно :)


1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
3 листа кори за баница Сърбиянка ръчно теглени кори - селектирани бели брашна
пълнеж:
1 чаена чаша орехови ядки
7 супени лъжици захар
1/3 чаена чаша слънчогледово олио
2 супени лъжици разтопено краве масло
1/2 чаена лъжичка канела на прах
1 супена лъжица какао на прах с връх
1 белтък

1 жълтък за намазване

Смелете ореховите ядки, добавете захарта, канелата, какаото, белтъка, разбъркайте. Добавете кравето масло и олиото, отново разбъркайте. Вземете една кора, намажете добре с пълнежа. Не трябва да има ненамазано с пълнеж място. Поставете втора кора. Навийте руло откъм по-дългата страна, за да не стане много дебело. Рулото не трябва да е рехаво. С остър нож наречете парчета от рулото с големина по желание. Поставете рулцата върху тава с хартия за печене. 
С другия лист кора за баница, тъй като е само един, за толкова ми стигна сместа, просто го вземете, разпънете, но го намажете само до половината с останалия пълнеж. Захлупете с другата ненамазана половина кора, отново навийте на руло и нарежете на парчета. Поставете получените парчета върху тава, покрита с хартия за печене. Намажете рулцата отгоре с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 170С за 35-40 минути. Извадете рулцата и ги оставете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Оставете да се охладят и им се насладете.


  



Коментари

  1. Просто прекрасни-последната снимка го доказва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Живе :) На мен много ми харесват, хрупави, но не твърди, с много приятна, лека дъвчаща нотка :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации