Домашни вафли Кноперс (Knoppers)


Много ми харесаха на вкус, страшно много доближават този на вафличките Knoppers. Хрукпави са, ако се ядат щом се извадят от хладилника. Не ги оставяйте на стайна температура!!!

адаптирано оттук >>

Продукти:
бял слой

1/4 чаена чаша прясно мляко
1/4 чаена чаша захар
180 грама краве масло на стайна температура
1 чаена чаша (100 грама) сухо мляко

шоколадов слой
100 грама масло на стайна температура
160 грама Nocciolata или Nutellla. Аз използвам Nocciolata.
2 равни супени лъжици какао

3 супени лъжици смлени печени лешници
100 грама нарязани печени лешници

3 броя вафлени кори при мен са 26 х 26 сантиметра, купих ги от магазин Берьозка.  


100 грама натурален шоколад за намазване на едната кора


Бял маслено-млечен слой
Загряваме прясното мляко със захарта, бъркайки до пълното разтваряне на захарта. Оставяме да се охлади. Разбиваме маслото с миксер, прибавяйки на тънка струйка охладеното до стайна температура мляко със захар. Накрая добавяме и сухото мляко. Разбъркваме с лъжица до хомогенизиране.

Приготвяне на шоколадовия слой
Разбиваме кравето масло с миксер. Добавяме течния шоколад, разбъркваме с лъжица. Прибавяме и пресятото какао, смлените и нарязаните лешници. Разбъркваме.

Сглобяване
намазваме една вафлена кора с шоколадовия слой. Покриваме отгоре с друга вафлена кора. Притискаме добре. Намазваме с белия слой. Покриваме с третата вафлена кора. Отгоре слагаме хартия за печене или стреч фолио и притискаме с някаква тежест. Оставяме в хладилник за една нощ. На следващия ден махаме тежестта и стреч фолиото или хартията за печене. Покриваме с разтопения шоколад. Изравняваме. Поставяме във фризера за около 10-15 минути. Нарежете на квадрати или други форми.
Аз декорирах и другата страна, но не изцяло с шоколад, а просто направих шоколадови линии, някъде поръсих и с орехови ядки, но може да ги оставите и без шарении :))
Съхранявайте ги в хладилник, а не на стайна температура!

Трябва да се консумират веднага след изваждане от хладилника. Не се оставят на стайна температура, защото маслото омеква, както и вафлените кори и се губи хрупкавостта.



5 коментара:

  1. Инче, пак ме застреля с тези вафли..., не знам вече колко са рецептите, които съм си заплюла, че трябва да приготвя, всеки път изкушаваш неистово!!!
    Тези ще ги приготвя със същите лешници, набрани от гората :)
    Благодаря ти, че сподели рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Перфектни са, Инче! Отварям аз сайта откъдето си взела рецептата - ми грозна гледка. Тук човек може да оплакне око, а там да побягне като опарен. Перфектен външен вид, толкова симетрични, толкова еднакви! Браво! Браво! Браво! ПВ този блог човек може да хване захарна болест само докато гледа! Всичко е от изпипано, по изпипано и великолепно.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Прелестни, прелестни...инак не си падам особено по вафли.

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове