Ципура в хартия
- При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Продукти за 2 порции:
2 ципури
6 супени лъжици слънчогледово олио
30 грама краве масло
прясна лимонова мащерка
6 ивици прошуто
сол
гарнитура
200 грама червени чери доматчета
200 грама жълти чери доматчета
сол
слънчогледово олио
В намаслена със слънчогледово олио хартия за печене се поставя едната почистена и осолена отвътре и отвън риба. В коремчето се поставят парчета краве масло. Полива се отгоре още малко с олио. Завива се в ивиците прошуто. Отгоре се поставят няколко клонки лимонова мащерка, която отстраняваме една преди поднасянето й. Завиваме рибата в хартията добре. По същия начин процедираме и с другата риба. Печем рибите на 180С за около 30-35 минути.
Приготвяне на гарнитурата
Приготвяне на гарнитурата
Измитите домати поставяме в тава, покрита с намаслена с олио хартия за печене. Добре овалваме доматите отвсякъде с олиото. Посоляваме леко. Печем на 200С до лекото им напукване.
Сервираме рибите с хартията или без нея, но отстраняваме изпечената мащерка, заменяме я с други клонки прясна. Поднасяме ги с леко запечените домати.
Изглежда страхотно! Ще изпробвам задължително рецептата! :)
ОтговорИзтриванеМного ми прилича на Ципура в "луда вода" или "Sea Bream in Acqua Pazza". Чудесна класическа италианска рецепта, пробвай ако не си ;)
ОтговорИзтриванеПрекрасно поднесена ти е рибата, страхотни снимки! Браво!
Не, не съм я пробвала, благодаря за предложението :)
ИзтриванеКрасота! Прекрасна рецепта, Ине! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси :)
Изтриване