Ципура в хартия


Продукти за 2 порции:
2 ципури
6 супени лъжици слънчогледово олио
30 грама краве масло
прясна лимонова мащерка
6 ивици прошуто
сол

гарнитура
200 грама червени чери доматчета
200 грама жълти чери доматчета
сол
слънчогледово олио

 В намаслена със слънчогледово олио хартия за печене се поставя едната почистена и осолена отвътре и отвън риба. В коремчето се поставят парчета краве масло. Полива се отгоре още малко с олио. Завива се в ивиците прошуто. Отгоре се поставят няколко клонки лимонова мащерка, която отстраняваме една преди поднасянето й. Завиваме рибата в хартията добре. По същия начин процедираме и с другата риба. Печем рибите на 180С за около 30-35 минути.
Приготвяне на гарнитурата
Измитите домати поставяме в тава, покрита с намаслена с олио хартия за печене. Добре овалваме доматите отвсякъде с олиото. Посоляваме леко. Печем на 200С до лекото им напукване.
Сервираме рибите с хартията или без нея, но отстраняваме изпечената мащерка, заменяме я с други клонки прясна. Поднасяме ги с леко запечените домати.


6 коментара:

  1. Изглежда страхотно! Ще изпробвам задължително рецептата! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много ми прилича на Ципура в "луда вода" или "Sea Bream in Acqua Pazza". Чудесна класическа италианска рецепта, пробвай ако не си ;)

    Прекрасно поднесена ти е рибата, страхотни снимки! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не съм я пробвала, благодаря за предложението :)

      Изтриване
  3. Красота! Прекрасна рецепта, Ине! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

 

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове