Шоколадови клавиши (RUM KASATO)






  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

адаптирано от
източник 1 >> източник 2 >>

Продукти:
300 грама сварени картофи
270 грама смлени бисквити Еверест с какао
200 грама натурален шоколад - аз ползвах Милка екстра какао
100 грама пудра захар
2 супени лъжици тъмно какао
140 грама краве масло
по рецета има 2 чаени лъжички ром, но аз не сложих

глазура
100 грама натурален шоколад
20 грама краве масло
2 супени лъжици слънчогледово олио

Обелваме сварените картофи и ги смачкваме. Добавяме пудрата захар. Разтопяваме кравето масло и към него добавяме 100 грама от шоколада, бъркаме до разтопяване. Прибавяме към картофите. Разтопяваме и другите 100 грама шоколад на водна баня и го прибавяме към сместа. Разбъркваме. Прибавяме какаото на прах и смлените бисквити, отново разбъркваме. Сместа изсипваме в тава, покрита с хартия за печене. Заравняваме. Ако тавата е много голяма, а искаме да получим по-високи "пастички", не разстиламе сместа по цялото дъно на тавата, а само до определена част от него, така че сместа да има височина. Покриваме с хартия за печене и оставяме в хладилник за около час-два, за да се стегне. Изваждаме от хладилника и внимателно отстраняваме хартиите. Режем парчета, които поливаме с разтопените шоколад, краве масло и олио. Оставяме да се стегне глазурата. 



Коментари

  1. Фантазия ..., ефектни, интересни и с неустоими снимки!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са, Инче! Изглеждат чудесно! Поздрави от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. Хайде, сега и ти! Преди време ги зърнах при Люси и си обещах да направя, но така и не успях, но сега вече ще ме накарате, момичета! Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Веси :)
      Прегръдки сърдечни от мен :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации