Сладки без печене с фурми и сусамов тахан
При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!
Чудесни сладки или бонбони, както искате ги наречете, но са много лесни за приготвяне и още по-вкусни :)
Продукти за 8-10 броя:
основа
70 грама печени ядки кашу (може и сурово, но трябва да е накиснато предварително няколко часа във вода)
5 меки фурми
2 супени лъжици разтопено кокосово масло (може да го замените с краве масло)
ванилия
пълнеж
12 меки фурми
2 супени лъжици какао на прах
2 супени лъжици сусамов тахан
3 супени лъжици мед или кленов сироп, ако искате да получите веган вариант
глазура
80 грама шоколад Милка екстра какао
1 супена лъжица слънчогледово олио
за украса
половинки ядки кашу
В блендер смиламе продуктите за основата. От получената маса оформяме от 8 до 10 топчета, които притискаме с чаша или с длан, за да получим нещо като диск. Отгоре поставяме пълнежа, приготвен от смлените в блендер посочени продукти, като отново оформяме топчици и притискаме с длан върху основата. Заливаме сладките с глазурата, приготвена чрез разтопения на водна баня шоколад, след което се добавя към него слънчогледовото олио. Редим сладките върху харитя за печене или решека. Отгоре украсяваме с каквото решим, при мен е с ядки кашу. Оставяме сладките на хладно, като след около 1-2 часа ги махаме от решетката или хартията и подреждаме в поднос. Оставяме да се стегнат напълно, най-добре за една нощ ги оставете на хладно, не е нужно да е в хладилник – сега времето е хладно доста.
Esto es un bocado de Dioses, una delicia.
ОтговорИзтриванеUn saludo.
Чудесни, много интересни бонбони.Ще ги изпробвам и затова си открадвам рецептата.Много красиво изглеждат.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Чудесни и толкова подходящи за коледните пости.!Мнооого мнооого вкусни!Направих ги и изчезнаха за миг.
ОтговорИзтриванеИ сладките, и снимките...изумителни!
ОтговорИзтриванеЧудесни!За втори път ги правя.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата! Правя ги вече няколко пъти. Моето семейство ги обожават!
ОтговорИзтриване