Италианска нуга

 • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Чудесен шоколад с лешници, който може да използвате за подарък, а можете и да си го хапнете самички :)) Рецептата е повече от лесна!

Продукти:
200 грама черен шоколад Милка
100 грама бял шоколад Милка
100 грама млечен шоколад Милка
300 грама Нутела
150 грама печени лешници

Натуралния шоколад разтопяваме на водна баня. Една част от него изсипваме в малка силиконова форма с размери дължина, ширина, височина – 18 см х 8 см х 6 см, обливаме дъното и стените й. Оставяме в хладилник да се стегне за около 15 минути. През това време разтопяваме белия и млечния шоколад на водна баня. Към него добавяме Нутелата и лешниците. Разбъркваме. Сместа изсипваме в силиконовата форма с вече стегнатия шоколад. Отгоре изсипваме и останалата част от черния шоколад. Заравняваме. Оставяме сместа в хладилник за поне 8 часа, след което изваждаме от хладилника и освобождаваме нугата от силиконовата форма. Режем след поне час, час и половина престой на стайна температура, в противен случай ще ви се начупят парчетата, няма да получите цели филийки. 

Коментари

 1. Не мога да подмина ... Това е фантазия, приказен разкош, Инче -
  страхотна идея с впечатляваща визия и изобилие на шоколадов вкус.
  Благодаря, поздрави и много комплименти за теб!

  ОтговорИзтриване
 2. Аууу, ау ау! Само това мога да кажа! Перфектно е!
  На мен никога не ми се получава темперирането на шоколада и даже не седи така гладко, ами му се появяват разни неща по повърхността...

  ОтговорИзтриване
 3. Каква красота, Инче! Такъв подарък искам и аз! Поздрави сърдечни!

  ОтговорИзтриване
 4. Ох, направо ми потекоха лигите :) Думи нямам, изглежда невероятно, та чак ми иде да тръгна сега по сред тъмницата и нощите да си търся силиконова форма:)

  ОтговорИзтриване
 5. И визия и рецепта и снимки и всичко е перфектно!
  Поздрави, комплименти и поклон пред майсторството ти,Инче!

  ОтговорИзтриване
 6. Мале, направо залепнах за екрана. Обожавам шоколадови десерти и този ще го пробвам задължително. Прегръдки!

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации