Меки постни сладки





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Сладките са много приятни, лесни, бързи, с дъх на банан и чудесна мека вътрешност.

1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
100 грама брашно от пълнозърнест двузърнест лимец
100 грама бяло брашно
2 супени лъжици  какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/3 чаена чаша захар мусковадо
3 супени лъжици обикновена захар
1 средно голям узрял банан, смачкан с вилица
70 грама слънчогледово олио
90 грама нарязани на дребни парченца меки сушени фурми
70 грама нарязани на дребно орехови ядки

В купа смесваме сухите съставки, към тях прибавяме банана, олиото, фурмите и ядките. Замесваме меко тесто, от което оформяме около 25 броя топчета с размер малко по-малки от големината на пинг-понг. Редим топчетата на разстояние едно от друго върху тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 10 минути. Изваждаме тавата от фурната и оставяме сладките да се охладят в тавата. Можем да ги хапнем леко топли, а може и студени. По желание може да ги поръсите с пудра захар, а може и без нея. 

Съхранявайте сладките на хладно място в полиетиленов плик.


Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации