Коледни бисквитки с печат



 Тестото е много подходящо за употреба на печати, защото се запазва фигурката, а не се загубва след изпичането на бисквитите. Слепени с мармалад, за предпочитане с мармалад пред сладко, и затворени в полиетиленов плик за 2 дни, стават чудесни – омекват много приятно :) 

Продукти:
3 супени лъжици мед
100 грама краве масло
100 грама пудра захар
1 яйце
300 грама брашно
2 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка канела
1 прахче ванилия
1 чаена лъжичка сух смлян джинджифил
1 чаена лъжичка изсушени, смлени портокалови корички
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат


Разтопяваме маслото с меда, но без сместа да завира. Сваляме от огъня и добавяме пудрата захар. След като се охлади леко, добавяме и яйцето, както и останалите продукти. Замесваме тесто, което завиваме в плик и оставяме в хладилник за един час. Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина около 3 милиметра. Режем формички по желание, при мен са кръгли. Ако имате печати, може да ги използвате. Аз имах тези, които вървят с коледните буркани от 750 грама Нутела, та ги употребих. Печем бисквитките на леко разстояние една от друга върху тава, покрита с хартия за печене при температура 180С за 8 минути. Оставете да изстинат, след което ги съхранявайте в полиетиленов плик. Ако желаете, можете да ги слепите две по две. Оставете ги поне за една нощ, разбира се, отново в полиетиленов плик, най-добре ги хапнете след втория ден престой в плика. Слепвах с Нутела, мармалад от ябълки и дюли, фъстъчено масло. Тези с мармалада са най-вкусни.



20 коментара:

  1. Ще ги направя, саамо да се добера до печатите! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама и те са хитряги – в най-големия буркан ги има само тия печати, или аз поне така видях :D

      Изтриване
  2. Искам да изкажа благодарност за прекрасната рецепта и вдъхновяващия блог! Сладките вече са изпробвани и одобрени. Весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много за хубавите думи, но пробвайте ги с мармалад и ги оставете около два дни в полиетиленов плик. Днес ги пробвах отново – много по-добре са станали, омекнали са много приятно от мармалада.

      Весели празници и на Вас :)

      Изтриване
  3. И аз съм впечатлена, Инче. Толкова перфектно се е получил печата. Ще ги пробвам задължително. Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Инче, благодаря за чудесната рецепта! Аз също имам печати и винаги набирам нови рецепти! Прекрасни са! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, сухите джинджифил и портокалови корички могат ли да се заменят с пресни?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,
      Може, но джинджифилът има едни влакна, които според мен няма да се харесат на всекиго.

      Изтриване
  6. Много са готини!
    само аз ли не разбрах от къде са тези печати:)

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей,
    Искам да попитам тази доза за колко бисквитки е? Фурната предварително ли е загрята?

    Благодаря! Весели празници! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей,
      Да, фурната е предварително загрята. Около 40 броя неслепени бисквити излизат.

      Изтриване
    2. Благодаря! Ще напиша какво се е получило. :)

      Изтриване
  8. Рецептата е много хубава,но на мен не ми се получиха така изразени печатите,като се има в предвид че доста натисках,кажете вашите как станаха толкова ясни и равномерни

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам, че не са се получили много ясни картинки, най-вероятно сте прекалили с набухвателя или с маслото, а брашното ви е било по-малко. Когато натискате печата, той трябва много лесно да се отлепи от тестото, не трябва да залепва тесто по него ˜– може де се ориентирате по това за консистенцията на тестото.

      Хубави празници :)

      Изтриване
  9. Здравейте , направих бисквитките страхотни се получиха и печата се запази ! Двойна доза направихме с децата и те са много доволни.Весела Коледа :)!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Елена, радвам се, ча са ви харесали!
      Весели празници и на вас :)

      Изтриване
  10. Бисквитките се получиха страхотно. Всички мислеха, че сме ги закупили от някой магазин. Благодаря за страхотната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за хубавите думи, радвам се, че са ви харесали :)

      Весела Коледа! :)

      Изтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове