Меки меденки, печени със сливов мармалад



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!


Това са на мама меденките. Много са мекички и приятни :)

1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
2 яйца
4 супени лъжици захар
3 равни супени лъжици мед
1/2 чаена чаша слънчогледово олио
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
1 ванилия
1 равна чаена лъжичка канела
2 1/2 - 3 чаени чаши брашно

за намазване
сливов мармалад - аз ползвам този >>

В купа смесваме всички продукти, замесваме меко тесто. Разделяме тестото на две равни части. Всяка част разточваме върху хартия за печене на правоъгълна кора с дебелина около 6-7 милиметра. Двете кори трябва да са разточени в еднакви размери. Намазваме едната кора с около 4-5 супени лъжици сливов мармалад, отгоре захлупваме другата кора. Режем квадрати, правоъгълници или кръгчета. С кръгчетата ще ви остане тесто, не го изхвърляйте, изпечете си го и него, нищо че няма да има угледен вид. Рязането на правоъгълни форми няма този недостатък. Подреждаме курабийките на разстояние една от друга върху тава, покрита с хартия за печене. Надупчваме ги дълбоко (да се продупчи и долната кора, за да не се разлепят при печене) с вилица на няколко места. Печем в предварително загрята фурна на 180°С до зачервяване - при мен някъде около 12-13 минути.
Изстиналите меденки се съхраняват в полиетиленов плик.

Може да не режете предварително кората, а може и да я нарежете, но да не отделяте бисквитките. Печете така, но по-дълго време - до зачервяване. После може да минете с нож по маркираните места, а ако не сте маркирали, просто да нарежете с нож.


Правила съм ги с купешки шипков мармалад, но изтича при печенето, явно са заложили на желиращи агенти, отколкото на шипките. С домашен става добре. С мармалад от ябълки и дюли също става добре, но със сливи е най-добрият вариант. Трябва да ползвате качествен мармалад - да не е сладко! 


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации