Кекс с клюква (северна червена боровинка)




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Продукти:
80 грама краве масло
60 грама слънчогледово олио
200 грама захар
2 яйца
70 милилитра прясно мляко
ванилия
щипка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
120 грама брашно
120 грама царевично брашно

250 грама замразена или прясна клюква
2 супени лъжици брашно за овалването на плодчетата

Разбиваме с миксер кравето масло и захарта. Добавяме олиото. Прибавяме и яйцата едно по едно, като след всяко разбиваме с миксер. Добавяме млякото, солта. Накрая добавяме брашната с бакпулвера. Разбиваме с миксер за кратко – около 30 секунди. Прибавяме оваляните в брашно плодчета и разбъркваме с лъжица. Изсипваме сместа в много добре намаслена и набрашнена форма за кекс. Печем кекса в предварително загрята фурна на 180С за около 55-60 минути. Проверяваме с клечка, ако излезе суха, то кексът е готов. Изваждаме кекса от фурната и го оставяме да се охлади в кексовата форма за около 15 минути, след което го освобождаме от нея. Поръсваме с пудра захар и сервираме.


Коментари

  1. Страхотен!
    Имам големи количества от тази клюква, но сушена, дали да не пробвам рецептата с накиснати предварително в нещо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, ще се получи, но няма да е чак толкова сочно предполагам, защото пресните и замразените плодове при печене пускат сок, нали знаеш :)
      Благодаря, Веси :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации