Сладки с фурми и ядки



Много са мекички, топящи се в устата и вкусни.

Продукти:
120 грама краве масло на стайна температура
3 супени лъжици слънчогледово олио
4 супени лъжици пудра захар
1 яйце размер М
110 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжичка бакпулвер
ванилия
около 350 грама брашно или до получаване на меко, нелепнещо тесто

Пълнеж:
200 грама меки фурми с костилки
30 грама краве масло
3–4 супени лъжици вода
1 чаена лъжичка канела
1 чаена чаша ядки – смес от орехови ядки и лешници

Тесто:
Разбиваме мекото масло с пудрата захар. Добавяме олиото, яйцето и останалите продукти без брашното и бакпулвера. Разбъркваме. Добавяме брашното на порции до получаване на меко, нелепнещо тесто. Завиваме го в полиетиленов плик и го оставяме в хладилник за 40–60 минути. През това време приготвяме пълнежа.

Пълнеж:
В блендер прибавяме изчистените от костилките фурми, нарязани на парченца, за да се смелят по-добре. Малко вода, канела, мекото краве масло и ореховите ядки. Смиламе. Оставяме сместа да отпочине 10 минути и оформяме от нея топчета с размер на черешка.

Сглобяване:
Изваждаме охладеното тесто и от него оформяме топчета с размер на орех. Приплескваме с длани всяко топче тесто, вътре в центъра му поставяме топче пълнеж, което завиваме в тесто. Прищипваме хубаво, притискаме с длани. Редим върху хартия за печене на разстояние една от друга. Печем в предварително загрята фурна на 185С на вентилатор за 10 минути. Изваждаме сладките от фурната и ги поръсваме обилно с пудра захар.






3 коментара:

  1. Чудесни са!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  2. degli ottimi biscotti ripieni molto golosi.Auguri!!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат много пръхкави!
    Христос Воскресе, Инче!
    Бъдете здрави и щастливи!

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове