Капучино торта



Тортата е много приятна - сочна и с чудесен кафеен вкус. Опитайте я!

Продукти:
4 средно големи яйца
3 белтъка
8 супени лъжици захар
5 супени лъжици вода
5 супени лъжици слънчогледово олио
5 супени лъжици брашно с връх
2 прахчета ванилия

крем капучино
500 грама маскарпоне
3 чаени лъжички инстантно кафе, разтворено в 2 супени лъжици вода
400 милилитра сладкарска животинска сметана
10 супени лъжици захар

за поръсване 
какао на прах

сиропиране
около 150-200 милилтра вода за навлажняване на блатовете - не ползвам сироп, защото блатовете са достатъчно сладки

Приготвяне на блатовете
Отдеяме жълтъците от белтъците. Всички белтъци разбиваме до сняг. В друга купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме към тях водата и олиото. Разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме брашното и ванилията и разбъркваме. Прибавяме белтъците на два пъти, като след всяко добавяне разбъркваме до хомогенизиране, но внимателно, за да не спаднат белтъците. Изсипваме сместа в тавата на фурната, покрита с хартия за печене. Заравняваме. Печем в предварително загрята фурна на 160С или на 140С с вентилатор.
Готовия блат оставяме да изстине.

Приготвяне на крема
Разбиваме сметаната със захарта.
В друга купа разбиваме закратко маскарпонето с разтореното във водата кафе. Прибавяме сметаната към маскарпонето и разбъркваме с мискер закратко.

Сглобяване на тортата
Изрязваме краищата на блата, за да получим хубав правоъгълник. Разрязваме го на три равни части. Единия блат поставяме в поднос и го навлажняваме с част от водата. Покриваме с дебел слой крем, който заравняваме. Поръсваме с какао. Отгоре слагаме втори блат и отново навлажняваме. Пак крем, какао, блат, навлажвяваме и отново покриваме с крем. Цялата форма намазваме с крем. Украсата е по избор. Оставете в хладилника за поне 6-7 часа преди да разрежете и сервирате.

 



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове