Банички със сирене


 При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Правих тези розички и с фини кори Фамилия, но се получиха жилави. Затова не препоръчвам да ползвате други освен посочените в рецептата или от този род - те са изключително фини, прозрачни и много приятни за работа.

Продукти:
фини кори за баклава и сладкиши Гюзел (има ги в магазин Фантастико и Метро). Опаковката е тази >>

плънка:
200 грама натрошено сирене
шепа нарязан спанак или магданоз
1 белтък

и още
около 60 грама разтопено краве масло
2 супени лъжици слънчогледово олио

за намазване
1 жълтък

Вземаме един лист кора и в центъра й поставяме ръката си. Напръскаме съвсем леко с разтопено краве масло, защото в противен случай кората няма да може да се завие на кълбо. Започваме да въртим кората с помощта на ръката (виж видеото >>), така че да получим нещо като кратер, в който поставяме плънката от смесените сирене, спанак или магданоз, белтък. Завиваме стърчащите краища кора, за да покрият плънката. Обръщаме кратера и  го поставяме върху тава, покрита с хартия за печене. Има вид на роза. Така процедираме и с другите кори до свършване на плънката. Всяка розичка поръсваме добре с разтопено  краве масло, после намазваме внимателно с жълтък, смесен със слънчогледовото олио. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 25-30 минути.





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Прекрасни,днес ги направих и съм много доволна от тези кори.Чудесни и не найлонови, като повечето.Благодаря, че споделихте с нас.Много успехи и хубаво лято желая.

    ОтговорИзтриване
  2. Аха:), приготвих ги...и почерпих с тях за рождения си ден в службата!
    Така че одобрението е не само от семейството, но и от колегите!
    За пореден път благодаря, Инка!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации