Шуплеста баница
  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Според мен носи още малко на мазнинка, все пак е баница, но ако не обичате мазничко, то не увеличавайте количеството олио.

Продукти:
6 кори за баница Сърбиянка
600 грама кисело мляко
250 грама заквасена сметана
160 грама слънчогледово олио
6 яйца - при мен са домашни, баницата става доста жълта
90 грама грис
1 чаена лъжичка сол
250 грама натрошено на дребно краве сирене
10 грама бакпулвер


В дълбока купа смесваме всички продукти без корите за баница. Вземаме тавичка с размери 20смх30см, но НЕ я намасляваме. Вземаме една кора за баница и я свиваме на топка, но не прекалено, по-точно я смачкваме и я потапяме добре в сместа, но не да се разкашка. Веднага я поставме в тавата. До нея поставяме друга напоена топка и така процедираме и с останалите кори. Всяка напоена топка трябва да е с размери долу-горе колкото двата ви юмрука заедно. Печем в предварително загрята фурна на 180С с вентилатор и награветел отдолу или на 200С без вентилатор. Печем 35-40 минути. Изваждаме тавата от фурната и веднага я обръщаме внимателно върху четири чашки  - чашките да са върху ръбовете на тава. Оставяме да се охлади за 1 час, може и повече. Това, което виждате на снимките е топла баница, престояла обърната 1 час, защото едно човече каза, че не може повече да чака :D  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

6 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове