Шоколадов чей'зкей'к Прелест





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!


Чийзкейкът е без печене. Излкючително елементарен откъм приготвяне, но пък въобще не е елементарен вкусово - невероятно топящ се - истинска прелест!

диаметър на чийзкека 20 сантиметра

Продукти:
основа
220 грама смлени бисквити Petit Beurre
130 грама разтопено краве масло

шоколадови слоеве
250 грама сирене маскарпоне
250 грама сирене тип Филаделфия
400 грама заквасена сметана
200 грама шоколад Милка екстра какао за тъмния слой
3 капки ромова есенция на Йоткер за тъмния слой
180 грама бял шоколад за готвене за светлия свой
120 грама бял шоколад Милка за светлия слой
2 прахчета ванилия за светлия слой


Покрийте дъното и стените на разкопчаваща се форма за тората с хартия за печене. Намаслете стените на формата и прикрепете хартията. Смелете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло. Получената смес разтелете върху дъното на формата и притиснете с дъното на чаша, за да получите равен слой. 

Приготвяне на шоколадовите слоеве
В купа смесете сирената и сметаната. Разделете сместа на две равни части. В едната част добавете разтопения тъмен шоколад и капките ром. Разбъркайте. Изсипете сместа върху бисквитения слой. Поставете в хладилник. През това време разтопете на водна баня белия шоколад и го смесете с ванилиите с останалата сирнено-сметанова смес. Извадете от хладилника тортата и изсипете отгоре белия крем. Заравнете. Върнете кейка в хладилника. Трябва да престои една нощ. На следващия ден отсранете ринга на формата за торта, махнете страничните хартии за печене, после внимателно отлепете дъното на тортата от долния слой хартия за печене. Прехвълете чийзкейка върху поднос. Украсете по желание. Най-добре извадете кейка 30 минути от хладилника на стайна температура, за да се отпусне малко. 


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!



Коментари

  1. Общо 300гр бял шоколад или само единия?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Белият шоколад общо е 300 грама, защото има по-слабо стягащо действие спрямо тъмния шоколад, който като количество е 200 грама.

      Изтриване
  2. Ина - чийзкейка :)
    Да си оправиш заглавието...
    Кейкът ти е готин :*

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте! Страхотен Блог!!! Аз не разбрах - какъв е този шоколад за готвене- може ли да използвам само Милка примерно ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви :)
      Да, можете да ползвате само Милка. Шоколадът за готвене е по-твърд. Може да ползвате и бял шоколад за глазура (кувертюр).

      Изтриване
  4. Здравейте! Блогът ви е страхотен! Какъв е този поколад за готвене- мможе ли да ползвам само Милка бял шоколад например?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации