Пълнен хляб със сирена

 


Продукти:
1 хляб или питка
разтопено краве масло
пресен лук
млечен чесън или стар чесън
сирена, които се топят лесно по избор
при мен са сирене чедър, скаморца, но непушена, моцарела


Хлябът или питката се нарязват с нощ на кубчета или на филийки, както решите, но не докрай, за да не се разпаднат. Пъхаме в разрезите филийки сирина - слагайте щедро, не се скъпете :). В разтопеното краве масло прибавяме смления чесън и го изливаме в разрезите, като оставяме малко и за намазване и на кората на хляба. В някой от разрезите поставяме и нарязан пресен лук или някаква зелена подправка, както предпочитате. Намацваме и отгоре с масло кората на хляба. Завиваме в алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180С за около 25-30 минути или до разтопяване на сирената. След като развием хляба, намазваме отново с масло или олио. Хапваме топла, после като изстинат сирената, не е толкова вкусно.


1 коментара:

  1. Изглежда много апетитно! Огладнях само докато гледам снимките :)

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове