Пай'ове със свинско




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Продукти:
за пълнежа
100 грама бекон, нарязан на кубчета
250 грама сварен свински джолан, нарязан на парчета
150 грама свинска кайма
1 яйце
сол
2 дафинови листа
черен пипер
може да сложите подправки по ваш вкус

за тестото
100 грама разтопено краве масло
200-250 грама брашно
малко водичка, ако се налага
1/2 чаена лъжичка сол

за намазване
1 жълтък

желе
1/2 чаена лъжичка желатин
1/2 чаена чаша подсолен бульон от сварения джолан


В купа смесваме брашното, солта и топлото краве масло. Замесваме тесто, като при нужда може да добавим малко вода. Веднага с 2/3 от тестото разточваме кора с дебелина около 3 милиметра. Режем кръгове, с които застиламе формичките, в които ще печем, като около 0,5 сантиметра е добре тестото да излиза извън формата. Аз пекох в алуминиеви форми за крем карамел. Разточваме с остатъците отново кора и така, докато покрием формите, при мен бяха 4 броя. Всеки тимбал пълним без да натискаме с изброените продукти за пълнежа, които предварително сме смесили. С останалото тесто отново разточваме кора и режем кръгчета, на които изрязваме дупка в средата.  Поставяме всяко капаче върху тимбал. Защипваме тестото на капачетата с тестото от вътрешността. Изрязваме излишното тесто от защипването. Мажем капачетата с жълтъка. Нареждаме тимбалите в тава. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 50-60 минути, след което изваждаме формите от фурната. Внимателно изваждаме пайчетата от алуминиевите форми и ги поставяме върху тавата. Отново ги връщаме във фурната да си зачервят приятно страните и дъното - някъде около 10 минути. Изваждаме тавата и във всяка дупка на пай наливаме по малко от бульона с разтворения в него желатин. Отново наливаме от бульона до пълното му поемане от пайчетата. Охлаждаме пайчетата за около час на стайна температура, след което ги потавяме в хладилник за поне няколко часа. 




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации