Японски хляб  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Хлябът е разкошен. Вече няколко пъти го правя. Няма много продукти, а е толкова мек, пухкав и вкусен... Ако отрежете по-дебели филийки и ги запечете с малко олио в тиган, ще си оближете пръстите :)


Форма за кекс/хляб с дължина около 20-22 сантиметра

Продукти:
50 грама брашно
50 милилитра завряла, гореща вода

150 милилитра топло прясно мляко
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
200 грама брашно
1 чаена лъжичка суха мая доктор Йоткер
15 грама разтопено краве масло

и още...
краве масло за намазване на формата за печене и за намазване на хляба след изпичането му


Намажете обилно с краве масло формата за печене. 
Смесете 50 грама брашно с 50 милилитра гореща вода до гъста каша. Покрийте с полиетилен и оставете за една нощ в хладилник. На следващия ден в контейнера за хлебопекарната поставете изброените продукти, започвайки от течните, но без кравето масло. Добавете и кашата от хладилника, накъсвайки на я парченца. Включете програма месене и втасване. След 10 минути месене, добавете и разтопеното краве масло. След като втаса тестото, разделете го на две равни части върху набрашнена повърхност. Не добавяйте повече брашно! Разточете едната топка на кора с дебелина около 2-3 сантиметра, с дължина около 15-20 сантиметра. Прегънете двата края, така че да се срещнат и прихлупят. Завъртете тестото на 90 градуса и разточете отново до 20 сантиметра дължина и ширина колкото е ширината формата за кекс, в която ще печете. Навийте парчето тесто на руло. Поставете едното руло в единия край на формата. По същия начин процедирайте и с другото парче тесто, като полученото руло поставете в другия край на формата за печене. Покрийте с намокрена с топла вода и отцедена кърпа. Оставете да втаса на топло за 1 час. Махнете кърпата и печете в предварително загрята фурна на 170С за около 30-35 минути. Печете в долния край на фурната. Извадете хляба и го намажете с краве масло. Покрийте със суха кърпа за 10 минути. Махнете кърпата, внимателно извадете хляба от формата и го оставете да изстине напълно върху решетка.


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации