Шоколадов пудинг



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Пудингът е божествен!


Продукти за 4 порции:
500 милилитра прясно мляко
6 супени лъжици захар
8 супени лъжици какао
3 жълтъка
3 чаени лъжички с връх царевично нишесте
40 грама краве масло
90 грама шоколад Милка екстра какао
5 капки есенция ванилия на доктор Йоткер
3 капки есенция ром на доктор Йоткер

В половината от млякото сипваме захарта и какаото. Поставяме на котлон до завиране. В другата половина мляко прибавяме жълтъците и царевичното нишесте. Разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме към заврялото какао и разбъркваме. Пасиране с пасатор. Поставяме сместа на умерен огън, бъркайки непрекъснато. Когато сместа се сгъсти, сваляме от огъня и пасираме отново до гладкост. Прибавяме кравето масло, шоколада на парченца, есенциите и разбъркваме до хомогенизиране. Веднага разсипваме крема в купички. Отгоре покриваме с малки чинийки. Оставяме да изстине и го прибираме в хладилника за поне 4 часа. Ако решите, отгоре декорирайте с разбита сметана и настърган шоколад.




Коментари

  1. Голяма вкусотия! Грабвам си един пудинг и бягам :) Поздрави и много усмивки от мен, Ине!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации