Шоколадов пудинг




Пудингът е божествен!


Продукти за 4 порции:
500 милилитра прясно мляко
6 супени лъжици захар
8 супени лъжици какао
3 жълтъка
3 чаени лъжички с връх царевично нишесте
40 грама краве масло
90 грама шоколад Милка екстра какао
5 капки есенция ванилия на доктор Йоткер
3 капки есенция ром на доктор Йоткер

В половината от млякото сипваме захарта и какаото. Поставяме на котлон до завиране. В другата половина мляко прибавяме жълтъците и царевичното нишесте. Разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме към заврялото какао и разбъркваме. Пасиране с пасатор. Поставяме сместа на умерен огън, бъркайки непрекъснато. Когато сместа се сгъсти, сваляме от огъня и пасираме отново до гладкост. Прибавяме кравето масло, шоколада на парченца, есенциите и разбъркваме до хомогенизиране. Веднага разсипваме крема в купички. Отгоре покриваме с малки чинийки. Оставяме да изстине и го прибираме в хладилника за поне 4 часа. Ако решите, отгоре декорирайте с разбита сметана и настърган шоколад.





2 коментара:

  1. Голяма вкусотия! Грабвам си един пудинг и бягам :) Поздрави и много усмивки от мен, Ине!

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове