Качамак със сирене


Използах прорцията вода-брашно от блога на Супичка, защото не се получава твърд качамак.

Продукти:
1 литър вода
1 чаена чаша фино царевично брашно
30 грама краве масло
1/2 чаена лъжичка сол, ако сиренето ви е много солено или 1 чаена лъжичка сол, ако е нормално солено


за заливка
30 грама краве масло
30 грама слънчогледово олио
1 чаена лъжичка червен пипер
натрошено краве сирене



В тиган приготвяме заливката като смесваме кравето масло и олиото. Разтопяваме на огън и добавяме червения пипер. Бъркаме за 10 секунди и сваляме от огъня.

Приготвяне на качамака
В половин литър вода разтваряме брашното, така че да няма бучици. Другия половин литър поставяме на огън, за да кипне заедно със солта и кравето масло. Прибавяме развореното брашно и бъркаме непрекъснато на умерен огън до сгъстяване около 5-6 минути. 
В съд или отделни купички изсипваме част от качамака. Поливаме със заливката, поръсваме със сирене. Покриваме с качамак и отново поливаме със заливка и поръсваме със сирене. Сервираме топло.



0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове