Мини шоколадови тортички


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Продукти:
за около 6 броя тортички
18 броя бисквитки Златна добруджа макси крекери или други подобни солени крекери,
но да не са с вкус на бекон, сирена, а да са натюр - например Tuc original, макар да не са с кръгла форма
200 мл течна животинска сметана
200 грама шоколад Милка екстра какао
2 капки ромова есенция на доктор Йоткер

кокосови стъготини за овалване, орехови ядки или други ядки



В тенджера поставяме сметаната и я стопляме - не завира! Добавяме към нея натрошения шоколад и разбъркваме до разтопяване. Сваляме от огъня, добавяме ромовата есенция. Разбъркваме. Охлаждаме. Поставяме тенджерката в хладилника за около 1-2 часа, колкото да се сгъсти сместа, но все още да може да се стича сместа или да се шприцова с пош. От време на време разбъркваме ганаша. Изсипваме сместа в пош, а ако нямаме, то просто сипваме една супена лъжица от ганаша в хартиена формула за мъфини. Отгоре поставяме 1 крекер, пак сипваме ганаш, крекер, ганаш, крекер и завършваме с ганаш. Най-добре правете това, когато предварително сте поставили хартиените капсули във форми за мъфини. Оставете на хладно за около 3 часа, след което махнете хартиените капсули и оваляйте от всички страни с ядки. Оставете за около час на хладно място. Получавате меки и много вкусни шоколадови тортички.


6 коментара:

  1. Иха, страшна идея с тия крекери!
    Ама не са ли много малки, във форма за минимъфини ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тези не са много малки, те затова са им сложили на опаковката надпис макси :))) Не са минимъфини, а в хартиени капсули за нормални по размер мъфини, Веси - много са вкусни, може и с обикновени някакви бисквитки, но крекерите са по-фини.

      Изтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Translate

Моят списък с блогове