Шоколадова торта Нежност


 





Продукти:
крем
600 милилитра течна сметана
250 грама маскарпоне
400 грама шоколад Милка екстра какао
2 супени лъжици с връх Нутела
1/2 ампула есенция ром на доктор Йоткер
1 чаена лъжичка с връх желатин
50 милилитра студена вода за накисване на желатина

блат
70 грама брашно
90 грама захар
30 грама какао
1/3 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/3 чаена лъжика бакпулвер
1 голямо яйце
60 милилитра кисело мляко
40 милилитра олио
50 милилитра горещо кафе
1 ампула ванилия на доктор Йоткер

3-4 супени лъжици Нутела за намазване на блата


Приготвяне на крема
Накисваме желатина в студената вода до набъбване. През това време в тенджера поставяме сметаната и маскарпонето. Когато сместа се постопли, прибавяме начупените шоколади и  Нутелата. Разбъркваме до разтопяване на шоколадите. Сваляме от огъня и пасираме с пасатор.  Прибавяме желатина и разбъркваме до разтопяването му. Сместа трябва да не е гореща, а просто леко топла.
Изсипваме крема в силиконава форма. 

Приготвяне на блата
На следващия ден приготвяме блата, който е стандартният за Дяволската торта.
В купа смесваме сухите съставки, а в друга течните. Прибавяме течните към сухите съставки, като накрая прибавяме горещото кафе. Разбъркваме до хомогенизиране. Печем в тава, покрита с хартия за печене, с диаметър 20 см. Печенето е в предварително загрята фурна на 170С за около 15 минути. Внимавайте да не пресушите блата. 
Охлаждаме напълно блата, изваждаме го от формата  и го намазваме с Нутелата откъм страната, която ще бъде в контакт с шоколадовия крем. Изважваме формата с крема от фризера. Поставяме блата върху крема. Внимателно освобождаме тортата от силиконовата форма. Покриваме с какао. Оставяме на стайна температура до размразяването й. 




0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове