Шоколадови бисквити



1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти:
1 чаена чаша пудра захар
100 грама краве масло на стайна температура
3/4 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка безкофеиново инстантно кафе, разтворено в 1 чаена лъжичка топла вода
1 голямо яйце
ванилия
1 и 1/2 чаена чаша брашно
1/4 чаена чаша тъмно какао
1/4 чаена чаша обикновено какао


Смесваме всички продукти и замесваме тесто. Завиваме полиетиленов плик и го оставяме за 30 минути в хладилник. Изваждаме тестото и го разточваме между хартия за печене с дебелина около 0,3 см с потопени в какао на прах резци. За да получите по-хубави форми, съветвам ви да сложите разточеното тесто с харията във фризера за 5 минути, след което да изрежете форми. Подреждаме изрязаните бисквити върху тава с хартия за печене. Отново връщаме във фризера бисквитите за 5 минути. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 15 минути.
След като извадим тавата, оставяме бисквитите да се охладят в нея.
Тези ги украсих с шаблон и шоколад. Може и да не се украсяват.



3 коментара:

  1. Чудесни са!
    Нещо ми се губят обикновено и тъмно какао у нас :)

    ОтговорИзтриване
  2. Приказни са ... Обичам предложенията ти, Инче, а всеки път
    ме очароваш и впечатляваш със стил, финес и кулинарни умения!
    Благодаря за удоволствието, а днес 1 март и по-специално:
    Честита Баба Марта!
    Много Здраве, радост и късмет, усмивки и настроение!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни, стилни бисквитки!

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове