Кафеено-карамелена торта

  


Може да увеличите количеството захар, защото на мен не ми беше особено сладка, една идея просто сладост трябва според мен. 

правоъгълна форма с падащо дъно с размери 28 см х 18 см

Продукти:
блат
3 яйца
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици тъмно какао
4 супени лъжици брашно
3 супени лъжици вода
3 супени лъжици олио
1/2 чаена лъжичка бакпулвер

кафеен крем
800 милилитра прясно мляко
60 грама нишесте ванилия
1 супена лъжица инстантно кафе
5 супени лъжици захар
200 грама краве масло

обикновени бисквити с масло
1 консерва кондензирано карамелизирано мляко

сметанов крем
400 грама сметана за разбиване
7 грама желатин
ванилия
4 супени лъжици захар

Приготвяне на блата
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме до сняг белтъците. В друга купа разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Прибавяме към жълтъците водата, олиото, какаото, брашното, бакпулвера. Разбъркваме. Добавяме белтъците. Разбъркваме внимателно. Сместа изсипваме в тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170С за 20 минути.

Приготвяне на крема
В 200 милилитра студено мляко разтваряме нишестето. Останалото мляко загряваме със захарта. Когато заври, добавяме разтовреното нишесте и бъркаме до сгъстяване на крема. Сваляме от огъня и добавяме разтвореното в 2 супени лъжици гореща вода инстантното кафе. Добавяме и маслото. Пасираме с пасатор до получаване на гладък крем. Изсипваме крема върху блата в тавата. Заглаждаме. 

Нареждаме върху крема ред обикновени бисквити с масло. Отгоре изсипваме карамелизираното мляко, заглаждаме. Нареждаме отново ред с бисквити. Върху бисквитите поставяме разбитата сметана със захарта, ванилията, като към тях прибавяме накиснатия и разтворен на водна баня в 50 милилитра вода желатин. Разбъркваме кратко с миксер. Заглаждаме сметаната. Оставяме за една нощ в хладилник.
На следващия ден отстраняваме стените на тавата. Украсата е по желание.


1 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове