Чурос





1 чаена чаша = 240 милилитра

Продукти:
1 чаена чаша вода
100 грама краве масло
2 супени лъжици захар
щипка сол
1 чаена чаша брашно
3 яйца

слънчогледово олио за пържене

захар и канела за овалване

В тенждера поставяме водата, захарта, солта и маслото. Оставяме ги да заврат, дръпваме от огъня и изсипваме наведнъж брашното. Бъркаме до отделянето му от стените. Прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбъркваме до поемането му от тестото.  
Загряваме слънчогледово олио. Изсипваме в пощ със звездовиден накрайник и шприцоваме в  загрятото олио до добиване на златист цвят. Овалваме в захар, смесена с канела.


1 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове