Тиквени кюфтенца



Продукти:
2 яйца
2 средно големи тиквички
1 чаена чаша галета
1/3 чаена чаша настъргано сирене Грано Падано
1/3 чаена чаша настърган кашкавал
1 скилидка чесън
1/2 глава кромид лук
сол
копър
магданоз
слънчогледово олио


Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и ги оставяме да отделят водата си. 
В малко олио запържваме до прозрачност нарязания на дребно кромид лук. Добавяме пасирания чесън към лука, запържваме и него за около 30 секунди.
Изстискваме много добре водата от тиквичките. Към изстисканите тиквички добавяме запържените лук и чесън. Добавяме останалите продукти и разбъркваме. От сместа гребваме със супена лъжица, но да не е пълна. Оформяме кюфтенца, които пържим на маслена баня до покафеняване, обръщаме от време на време кюфтенцата. 

На мен ми харесаха повече, когато са изстинали, а не когато са топли. Определено обаче тиганиците от тиквички са ми повече на вкуса. Нещо напоследък с италианската кухня не се разбираме :D


2 коментара:

  1. Какво да кажа?!Съвършенство!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Кюфтета от тиквички, като кюфтета от тиквечки:)
    Едно е сигурно обаче - не съм виждала по-добре изглеждащи!

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове