Домашен кафе ликьор Калуа



1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти:
1/2 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша захар
1 супена лъжица с връх инстантно кафе
1/2 чаена чаша течна глюкоза или царевичен сироп
1 чаена чаша хубав ром, но не бял
1 супена лъжица ванилив екстрат или 2 пакетчета ванилин

В тенджера поставяме водата и захарата. Загряваме до разтопяване на захарта и завиране, но не кипване на сместа. Дръпваме от огъня и прибавяме кафето. Разбъркваме до разтварянето му. Прибаваме течната глюкоза и разбъркваме до разтопяването й. Прибавяме рома и ванилията. Разбъркваме. Сипваме в бутилка. Има много приятен аромат и вкус. 
Може да се сервира така, може с лед, с мляко, сметана, може да се използва в сладкиши също. Аз направих с част от ликьора нещо като тирамису, но не точно. Страхотно се получи.


1 коментара:

  1. Въздишам си, и то преяла...по десертчето, алкохола не ме блазни, но обичам и аз да приготвям ликьори:)

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове