Солени топчета с моцарела


Нужен е уред за кейк попс от този род >>

Откакто имам този уред само веднъж досега правих сладък вариант, предимно на солени импровизации карахме, особено сутрин за закуска са много подходящи.
Между другото сега в България в немския магазин има промоция на такъв вид уред, предлагат го само за 20 лв. >>

1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти за 36 топчета:
2 яйца
200 грама кисело мляко
1 пълна супена лъжица маскарпоне, но аз я сложих, защото имах останала в хладилника, така че може да пропуснете или да замените с крема сирене
50 грама разтопено краве масло
3 супени лъжици слънчогледово олио
200 грама настъргана моцарела Kasewelt  този вид >> , не е това в саламура
1/2 чаена лъжичка сол
1 пакетче бакпулвер / 10 грама
1 и 1/2 чаени чаши брашно

Ако искате да имате в средата разтопено сиренце, предвидете си още малко сирене моцарела, което нарежете на кубчета

В купа смесваме яйцата, млякото, маскарпонето, разтопеното масло, олиото. В друга купа смесваме брашното, солта, бакпулвера. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме до хомогенна смес. Накрая прибавяме настърганата моцарела. Разбъркваме. Загряваме до готовност уреда за кейк попс, намасляваме съвсем леко с олио всяко от гнездата и поставяме по 1 чаена лъжичка от сместа в гнездата, разположени в долната час. Ако искаме да имаме и в средата моцарела, какато е показано на първата снимка, добавяме по едно кубче в средата на всяко гнездо. Затваряме уреда и печем 4 минути. Ако не искаме в средата да имаме моцарела, както е показано на последните две снимки, поставяме от сместа 1 пълна чаена лъжичка. Печем 4 минути. Сервираме топли.

Снимки без моцарела в средата





1 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове