Сурово брауни


1 чаена чаша е с вместимост 240 милилтра

Продукти:
1 чаена чаша кокосови стърготини, смлени в блендер
1/2 чаена чаша какао
1/2 чаена чаша смелени орехи
4 супени лъжици кокосово олио
1 супена лъжица сироп от фурми (може да замените с мед, агаве или кленов сироп)
2 супени лъжици мед
 1/3 чаена чаша пасирана ябълка, но ако не държите да е суров десерта, заменете ябълката с 1/2 чаена чаша сварен сладък картоф, в краен случай с обикновен, текстурата е по-добра. Пробвах и двата варианта.

глазура
1/2 чаена чаша какао
5 супени лъжици кокосово олио
5 супени лъщици кленов сироп или на вкус


В купа смесваме всички продукти за основата. Получената смес разстиламе върху дъното малка квадратна тавичка 15х15 см, покрита с хартия запа печена. Оставяме във фризера, а през това време приготвяме глазуратата. 

Приготвяне на глазурата
Смесваме всички продукти за глазурата и я разстиламе върху основата. Оставяме във фризера за около 20 минути. Изваждаме и режем квадрати с нагорещен и избърсан от водата нож. Съхраняваме браунито в хладилник, не във фризер.


1 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове