Сурово брауни


1 чаена чаша е с вместимост 240 милилтра

Продукти:
1 чаена чаша кокосови стърготини, смлени в блендер
1/2 чаена чаша какао
1/2 чаена чаша смелени орехи
4 супени лъжици кокосово олио
1 супена лъжица сироп от фурми (може да замените с мед, агаве или кленов сироп)
2 супени лъжици мед
 1/3 чаена чаша пасирана ябълка, но ако не държите да е суров десерта, заменете ябълката с 1/2 чаена чаша сварен сладък картоф, в краен случай с обикновен, текстурата е по-добра. Пробвах и двата варианта.

глазура
1/2 чаена чаша какао
5 супени лъжици кокосово олио
5 супени лъщици кленов сироп или на вкус


В купа смесваме всички продукти за основата. Получената смес разстиламе върху дъното малка квадратна тавичка 15х15 см, покрита с хартия запа печена. Оставяме във фризера, а през това време приготвяме глазуратата. 

Приготвяне на глазурата
Смесваме всички продукти за глазурата и я разстиламе върху основата. Оставяме във фризера за около 20 минути. Изваждаме и режем квадрати с нагорещен и избърсан от водата нож. Съхраняваме браунито в хладилник, не във фризер.

Коментари

  1. Точно за мен.Умопомрачително! Ще се прави!Цвета

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, браунито ме впечетли много. Умопомрачително! Може ли само ябълката да се замени с нещо друго? Просто да няма плод или зеленчук?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации