Веган шоколадов мус

 


В интернет пространството има много варианти на този чудесен, топящ се в устата шоколадов мус. Аз предпочитам това съотношение на продуктите, но можете смело да експериментирате. Подходящо е за вегани, както и за такива, които не могат да понасят сурови белтъци, т.е. такива като мен.

Продукти:
200 милилитра водата от консерва нахут
130 грама черен шоколад 70%


Разтопяваме на водна баня шоколада и го оставяме да изстине. Разбиваме на сняг нахутената вода. Прибавяме шоколада към снега и внимателно ги смесваме. Разпределяме в подходящи съдове. Оставяме в хладилник за минимум един час, за да стегне шоколада. Ако ползвате шоколад с висок процент какао, то ще ви нагарча, така че не прекалявайте. За моя вкус 70% какао е идеално, но ако ви нагарча, то добавете малко пудра захар при разбиването на водата от нахута, след като се е получила пяна, разбира се. 



5 коментара:

  1. Отговори
    1. Мисля, че ще ви хареса, много е нежен! Добре е да ползвате консерва нахут, който не е български, защото аз ползвах веднъж на Сторко и мнооого дълго трябваше да разбивам с миксера, за да получа гъст сняг.

      Изтриване
  2. Много ми харесва това предложение, Ине! Изглежда чудесно и обезателно ще го опитам! Благодаря! Поздрави и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Толкова лесно звучи.
    Не съм опитвала и чак невероятно ми звучи как ще се разбие нахутената вода, ще трябва да опитам, много време ли отнема?

    ОтговорИзтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове