Гофрети




Продукти:
2 чаени чаши брашно
3 супени лъжици захар
4 равни чаени лъжички бакпулвер
щипка сол
1 яйце
1 чаена чаша прясно студено мляко, към което сме добавили 1 супена лъжица ябълков оцет и е престояло 5-10 минути
1/2 чаена чаша прясно мляко
80 грама разтопено краве масло
ванилия

В една купа смесваме всички сухи съставки, а в друга купа смесваме течните съставки. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме до хомогенизиране. Нагряваме гофретника и изсипваме толкова от сместа, че да покрие всички части от долната плоча, ако се налага разпределяме с лъжица, но не прекаляваме с количеството, за да не започне да излиза сместа при печене. Печем на умерена температура до зачервяване. Не отваряме гофретника преди да са минали 4 минути. Ако зачрвяването ви устройва, изваждате гофретите от гофретника, а ако не - изпечете още малко. Сервираме с масло, сирене, кашкавал или сладък вариант какъвто ви харесва. Когато са топли, отвън са хрупкави, а отвътре меки.


4 коментара:

  1. Здравейте.
    Толкова ли е вярно?
    (4 еднакви лъжици бакпулвер)
    Благодаря ви много

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте! Втората половин чаша прясно мляко има ли значение студено ли е или не? Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Не, няма значение, само да не е горещо.

      Изтриване

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове