Шоколадов сладкиш с картофи



Сладкишът е без яйца!

1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти:
1 чаена чаша сварени и намачкани сладки картофи / може да ползвате и несладки
1/2 чаена чаша вода
1/3 чаена чаша слънчогледово олио
1/4 чаена чаша кленов сироп / може да замените с мед
1/3 чаена чаша захар
1 супена лъжица оцет
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша какао
щипка сол
ванилия

глазура
1 чаена чаша сварени намачкани сладки картофи
1/2 чаена чаша какао
3 супени лъжици мед
аз позлвах сироп от фурми, но може да замените със захар около 1/3 или 1/2 чаена чаша захар, пробвайте на вкус
ванилия
1/2 чаена чаша разтопено кокосово масло
щипка сол


В купа смесваме изброените продукти за тестото, като содата предварително сме разтворили в оцета. Разбъркваме и изсипваме сместа в тава с диаметър 20 сантиметра, чието дъно сме покрили с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 170С за около 45 минути, най-добре е да проверим с клечка - трябва да излезе суха. Изваждаме тавата от фурната, оставяме да се охлади за около 20 минути, след което изваждаме сладкища и го обръщаме върху решетка, за да изстине напълно. Когато сладкиша изстине, прехвърляме го върху поднос и покриваме с глазурата. Оставяме в хладилника за около 2 часа, за да стегне глазурата.

Имайте предвид, че ако държите сладкиша на стайна температура, кокосовото масло се разтопява и глазурата омеква, затова при рязането, за по-добра визията, режете парчетата, след като извадите сладкиша от хладилника, след това подръжте парчетата на стайна температура за около 30 минути, но и студен сладкишът е страхотен!

Приготвяне на глазурата
Всички продуки за глазурата пасираме с пасатор. 




4 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове