Чий'зкей'к с Нутела / Нутела чий'зкей'к



1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти:
157 грама смлени бисквити Орео или други по избор
60 грама разтопено краве масло

200 милилтра сладкарска сметана
1 равна супена лъжица желатин
5 супени лъжици студена вода за накисване на желатина
3 супени лъжици какао на прах
500 грама маскарпоне
150 грама Нутела
1/2 чаена чаша пудра захар

70 милилтра течна сметана
50 грама шоколад

Смесваме смлените бисквити с разтопеното масло и получената маса разпределяме на дъното на форма с диаметър 20 сантиметра. Формата трябва да е или с падащо дъно, или да използвате ринг за торта. Оставяме в хладилника да стегне, а през това време се заемаме с крема.
Разбиваме сметаната до меки върхове. В друга купа смесваме маскарпонете, какаото, Нутелата, пудрата захар. Разбъкваме с миксер. Накисваме желатина в студената вода за около 5-10 минути, за да набъбне, след което го разваряме на водна баня. Прибавяме желатина към сместа и отново разбъркваме с миксер, но за малко. С лъжица прибавяме разбитата сметана и разбъркваме, но без миксер, а на ръка!!! Изсипваме сместа върху бисквитената основа и заравняваме. Оставяме в хладилника да стегне за 2 часа, след което сгряваме сметаната и към нея прибавяме шоколада. Разбъркваме до пълното му разтопяване. Изсипваме сместа върху вече стегналия се крем. Оставяме в хладилника за още 1-2 часа преди да го разрежем. Режем с гладък нож, потопен в гореща вода, без да го избъркваме от водата.


3 коментара:

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове