Шоколадови бисквити


Продукти:
1 жълтък
200 грама краве масло на стайна температура
2 ванилии
3 супени лъжици с връх пудра захар
1 чаена лъжичка равна бакпулвер
2 супени лъжици какао на прах
300 грама брашно
3 супени лъжици вода или повече при нужда


шоколад Милка екстра какао - за шоколадовите форми

От продуктите за бисквитите замесваме тесто. Разделяме на две равни части. Всяка част разточваме върху леко набрашнена повърхност на кора с дебелина около 4 мм. Режем с формички бисквити, които поставяме леко на разстояние една от друга, върху тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 14 минути. Измаждаме и охлаждаме преди да ги прехвърлим в друг съд. 
Разтопяваме шоколад, който изсипваме върху силиконови форми за шоколад, заравняваме. Оставяме да се стегне шоколада в хладилник или на студено място. Изваждаме внимателно шоколадовите форми. Разтопяваме още малко шоколад, поставяме го върху бисквитите, отгоре поставяме шоколадовите форми. Оставяме да се стегне шокалада, който ползваме като "лепило" за залепване на шоколадовите форми към бисквитите.


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Конкурси

Ossigeno НЕ участва в никакви конкурси, без изключения!

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове