Шоколадови напукани сладки

 


Доста рецепти изпробвах, докато намеря онова съотношение и комбинация на продукти, при които вкусът на сладките най-много ми допада.

Продукти:
100 грама какао Премиум на доктор Йоткер
250 грама брашно
10 грама бакпулвер на доктор Йоткер
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена чаша бяла захар
1/2 чаена чаша кафява захар
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
3 яйца
1/2 чаена чаша слънчогледово олио
3 супени лъжици кисело мляко

пудра захар за овалване



В купа пресяваме какаото и брашното. Добавяме и останалите сухи продукти. Разбъркваме. В друга купа смесваме яйцата, леко разбити с вилица, ванилията, киселото мляко и олиото. Прибавяме течните продукти към сухите и замесваме тесто. От тестото оформяме топчета с размери колкото на голям орех, аз ползвам малка лъжица за сладолед. Всяко топче овалваме много добре в пудра захар. Подреждаме топчетата в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго - около 4-5 сантиметра. Отгоре поръсваме всяко топче с пудра захар отново. Поставяме тавата във фризера за около 5-10 минути. Печем в предварително загрята фурна на горен и долен реотан на 190С. Печем за около 12-13 минути. Изваждаме от фурната и оставяме сладките да се охладят в тавата.

Времетраенето на сладките зависи от фурната, така че трябва да внимавате да не ги препечете, трябва след като изтинат, да са леко влажни отвътре.

Може да добавите и шоколадови капки за печене (на последната снимка).


Печени 12 минути

Печени 15 минути


С шоколадови капки за печене

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации