Шоколадово-лешникови брауни бисквити



Вече няколко пъти ги правя, като веднъж с ръжено брашно, но се получиха не чак толкова с мека вътрешност, но бяха идеални за следобедното кафе. Ако нямате лешников тахан, просто смелете в блендер по-продължително време печени лешници и вземете нужното за рецептата количество от получената лешникова паста.

Продукти за 16 бисквити:
2 големи яйца
80 грама кафява захар
3 пълни супени лъжици лешников тахан
200 грама черен шоколадов кувертюр или шоколад със 70% какао
30 грама краве масло
80 грама брашно
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол

Разтопяваме на водна баня шоколада с кравето масло. Охлаждаме, а през това време в купа разбиваме с миксер до побеляване яйцата със захарта. Прибавяме лешниковя тахан и разтопения шоколад. Разбъркваме. Прибавяме брашното с бакпулвера и солта. Разбъркваме. Покриваме купата с полиетиленов плик и оставяме в хладилника за 1 час. След като сместа се стегне, вземаме от нея с лъжичка за сладолед, но от по-малките, грубо около 1 и 1/2 -2 супени лъжици. Поставяме топките върху тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. Притискаме леко с ръка, за да станат по-плоски, но не много. Печем в предварително загрята фурна на 180С за около15-20 минути, но внимавайте да не ги препечете. Е, дори и да го сторите, пак ще са много вкусни, но вътрешността им няма да е влажна. Просто следете дали са се напукали бисквитите, казвам го, защото различните фурни пекат различно. Оставете бисквитите в тава за около 10-15 минути, след което ги прехвърлете в поднос.




1 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове