Портокалов мармалад


Продукти:

1 чаена чаша смлени филетирани портокали
1 чаена чаша филетирани портокали, нарязани на парченца
1/3 чаена чаша резенчета портокалова кора, без бялата част, защото горчи
2 чаени чаши захар
2 чаена чаша вода
1 супена лъжица лимонов сок или 1/2 чаена лъжичка лимонтузу

Ползвам био портокали, защото се надявам наистина да не са обработвали с химикали кората им. Измититете портоколави кори, и нарязани на тънки резенчета, заливам с вряла вода за 30 секунди. Отцеждам водата, отново заливам с вряла вода, престояват в нея около 30 секунди и отново изливам водата. В тенджера сипвам 2 чаени чаши вода и добавям коричките. Варя до омекването им. Ако има нужда, добавете още малко вода. Прибавям останалите продукти. Варя мармалада до сгъстяването му, пробвам като капна от него върху чинийка - не трябва да се разтича. Ако не искате да е много гъст, то ако капката леко се обезформя, но не е съвсем течна, свалете от котлона. Добавям лимоновия сок и разбръквам. Разпределям в бурканчета. Количеството не е много, консумираме го в рамките на няколко дни - с палачинки с масълце е страхотно.


0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове