Шоколадово-шамфъстъчени трюфели



Продукти за около 10 броя:
шоколадов слой
120 милилитра сладкарска сметана
1 супени лъжици тъмно какао
30 грама краве масло
40 грама шоколад Линдт 70% какао
50 грама шоколад Милка екстра какао
есенция ром на доктор Йоткер

шамфъстъчен слой
100 грама шамфъстък паста
90 грама сирене Филаделфия оригинал
3 супени лъжици пудра захар
50 грама бял шоколад
сладкарска зелена боя
есенция по избор - шамфъстък, ванилия

какао за овалване


Шоколадов слой
Сгорещяваме сметаната с маслото и какато. Прибавяме шоколадите. Пасираме кратко. Прибавяме есенцията. Разбъркваме. Оставяме да се стегне в хладилник, след което оформяме топчета с малък размер. 

Шамфъстъчен слой
Смесваме сиренето с шамфъстъка, захарта и есенцията., по желание добавяме сладкарска зелена боя за по-наситен цвят. В този случай аз ползвах, за разлика от другите рецепти, тъй като пастата ми не беше достатъчно зелена. Цветът ми е лайм. Добавяме разтопения бял шоколад, разбъркваме. Оставяме в хладилник да стегне.

Вземаме от шамфъстъчената смес и приплескваме, поставяме в средата ѝ шоколадово топче и го обвиваме с шамфъстъчената смес. Овалваме в какао. Оставяме за 1 час в хладилник да стегне.

Коментари

  1. Страхотни са и искам да ги направя,но откъде мога да си купя шамфъстък паста.Благодаря за хубавите рецепти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В био магазините има, но не е евтина, направо е скъпа.
      Благодаря Ви!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации