Пиле с къри и кокосово мляко
За първи път го приготвям, но определено няма да е за последен. Много е вкусно!
Продукти:
около 1 кг пилешки пържоли от бут, нарязани на късчета
1 глава лук шалот
2 скилидки чесън
2 консерви от по 400 грама белени домати на кубчета
1 консерва от 400 грама кокосово мляко
2 супени лъжици къри
2 супени лъжици с връх царевично нишесте
сол
олио
магданоз
ако обичате люто, може да добавите малко лют червен пипер, или да сервирате с люти чушлета
ориз басмати
В олио и малко вода задушаваме лука до готовност. Прибавяме нарязаните скилдки чесън и кърито. Запържваме около минута. Добавяме осоленото пилешко месо и готвим за около 10 минути, като разбъркваме от време на време. Прибавяме кокосовото мляко и доматите, както и сол. Захлупваме и варим на умерен огън за около 40 минути. Разтваряме нишестето в малко вода и го прибавяме към пилето. Варим още около 5 минути. Сваляме от огъня и поръсваме с нарязан магданоз. Сервираме с ориз басмати, приготвен според указанието на опаковката. Аз прибавям и към него къри, както и сол, олио и малко краве масло.
Сега се чудя кое от двете пилета да приготвя по-напред.
ОтговорИзтриване