Шоколадово-орехов сладкиш


Форма с диаметър 16 сантиметра

Продукти:
120 грама краве масло на стайна температура
160 грама захар
3 големи яйца
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
50 грама шоколад Милка екстра какао
4 супени лъжици с връх какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
160 грама смлени орехи

ганаш
30 грама шоколад Милка екстра какао
50 грама шоколад Милка млечен
100 милилитра течна сметана


В купа разбиваме маслото със захарта. Добавяме едно по едно яйцата, като след всяко яйце разбиваме с миксера. Прибавяме ванилията, какаото, бакпулвера, солта и смлените орехи. Разбъркваме. Накрая добавяме разтопения шоколад, отново разбъркваме. Изсипваме сместа в тавичка, чието дъно е покрито с хартия за печене, а стените са добре намаслени. Ползвам за еднократна употреба от фолио. Печем в предварително загрята фурна на 180С без вентилатор или на 160С с вентилатор за около 50-55 минути, проверяваме с клечка за зъби. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади, след което го прехвърляме в поднос. Оставяме да се охлади напълно, залиаваме с ганаша, приготвен от загрятата сметана, в която разтопяваме шоколадите. Оставяме да стегне, сервираме.



1 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове