Баница с шупли




Продукти:
1 опаковка кори за баница Сърбиянка >>
400 грама кисело мляко
4 яйца
4 супени лъжици с връх брашно
1 чаена лъжицка сода бикарбонат
120 грама разтопено краве масло
100 грама слънчогледово олио
300-400 грама краве сирене, половината предварително изкиснато, за да не е много солена баницата

В купа смесваме яйцата, киселото мляко, содата, брашното, мазнините. Разбиваме с бъркалка до хомогенизиране. Поставяме си една голяма кърпа на повърхността, върху която работим. Вземаме една кора за баница, поставяме върху кърпата и я намазваме навсякъде с около 3 супени лъжици от сместа. Ако искаме баницата да е по-сочна, слагаме повече лъжици от сместа, но тогава няма да има такива шупли. Поръсваме с натрошено сирене. Покриваме я с друга кора за баница и нея намазваме навсякъде с около 3 супени лъжици от сместа. Поръсваме отново с натрошеното сирене. С помощта на кърпата завиваме руло, така че да има въздух в него. Поставяме рулото в голяма тава, покрита с хартия за печене. Процедираме по същия начин и с другите кори. Печем в предварително загрята фурна на 180С с вентилатор или на 200С без вентилатор за 10 минути, след което намаляваме градусите съответно на 140С с вентилатор или 160С без вентилатор и продължававаме да печем още около 35-40 минути. Изважадаме тавата и оставяме да се охлади малко баницата преди да я нарежем. Не я покриваме с кърпа, нито я навлажняваме с каквото и да е.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации