Карамелено-кокосов чий'зкей'к



Диаметър 20 см
Продукти:
основа
150 грама пълнозърнести солени крекери Хугаренас
100 грама разтопено краве масло
3-4 супени лъжици вода при нужда


крем
500 грама Маскарпоне
500 грама сладкарска сметана за разбиване
100 грама разтопен кокосов крем >>
1 чаена чаша пудра захар
1 ампула есенция ванилия на доктор Йоткер

настърган шоколад за украса


Смиламе крекерите и добавяме към тях разтопеното масло. Разбъркваме. Ако има нужда, добавяме малко вода. Поставяме получената маса в ринг за торта и оформяме основата, притискайки добре, за да се получи нещо като блат. Намазваме основата с дулсе де лече. 
В купа разбиваме сладкарската сметана със захарта, но не прекаляваме с разбиването, за да не се пресече. В друга купа разбиваме за кратко маскарпонето с есенциите и добавяме разтопения кокосов крем. Отново леко разбиваме. Прибавяме 2/3 от разбитата сметана и разбъркваме внимателно. Поставяме получената маса върху карамела. Заглаждаме и оставяме в хладилник за една нощ. Останалата разбита сметана покриваме със свежо фолио и също я съхраняваме в хладилника. На следващия ден отстраняваме ринга за торта и отгоре украсяваме с останалата разбита сметана и малко настърган шоколад.


Коментари

Популярни публикации