Гофрети с шунка и кашкавал (гауда)


1 чаена чаша е с вместимост 240 мл

Продукти:
2 яйца
3/4 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша прясно мляко
3/4 чаена чаша настъргана гауда
шунка, шпек-салам или бекон нарязани на дребни кубчета - около 1/2 чаена чаша
2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
шепа магданоз, нарязан на дребно
2 чаени лъжички бакпулвер

слънчогледово олио за намазване на гофретника и краве масло за намазване на гофретите при сервиране

В купа леко разбиваме яйцата. Прибавяме млеката, магданоза, разбъркваме. Добавяме и кашкавала, шунката, брашното, солта, бакпулвера, разбъркваме. В нагорещения гофретник, който сме намазали с олио, поставяме от сместа. Моят гофретник е с две правоъгълни плочи и слагам по две лъжици от сместа на всяка плоча. Пека на висока степен до зачервяване. Сервирам горещите гофрети с краве масло. При нужда посолете с малко сол.


1 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове