Шоколадово-лешников сладолед


Един по-различен сладолед – плътен и много шоколадов, но не чак толкова сладък. 

Продукти:
500 милилитра течна животинска сметана за разбиване, желателно да е Президент
140 милилитра прясно мляко
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
40 грама какао
100 грама шоколад Милка екстра какао
50 грама шоколад между 50 и 60% какао
8 супени лъжици хубав лешников тахан Хармоника >>
11 супени лъжици пудра захар или на вкус




В тенджера поставяме всички продукти без ванилията и ги загряваме до разтопяване на шоколадите и хомогенизиране на сместа. Пасираме с пасатор. Прибавяме ванилията и разбъркваме. Може да добавите още захар, но на нас с посоченото количество ни е идеално.

Охлаждаме сместа, след което я поставяме за 2 часа в хладилника. Охладената смес поставяме в машината за сладолед, ако нямате, то ще трябва да разбърквате ръчно от време на време, изваждайки сместа от фризера. След като се стегне сместа в машината за сладолед, изсипваме я в кутия, оставяме във фризера за 2-3 часа преди консумация. 
Имайте предвид, че сладоледът е много плътен, с наситен шоколадов вкус и се нуждае от повече време за размразяване.


1 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове