Малва пудинг (южноафрикански сладкиш)


 тава с размери 29 см x 20 см, но ако искате да е по-висок, може да е с по-малки размери.
Аз предпочитам този сладкищ по-тънък, но въпрос на вкус.

Ако ще сервирате десерта със сладолед или с ванилов крем, препоръчвам ви да намалите малко количеството захар, тъй като те обикновено са доста сладки, но ако го консумирате самостоятелно, то сладостта е сравнително приемлива, макар че може пак една идея по-малко захар да има. Напоследък има промяна в моите възприятия, моите намират десерта за нормално сладък :D

Продукти:
30 грама разтопено масло
80 грама кафява захар
1 голямо яйце
1 супена лъжица кайсиев конфитюр
120 милилитра прясно мляко
120 грама брашно
1/2 супена лъжица оцет
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
може да добавите портокалови корички, ако желаете, но не трябва да обработвани с химикали корите

сироп
120 грама краве масло
240 милилитра прясно мляко
80 грама кафява захар
1 ампула ванилия на доктор Йоткер

допълнително може да полеете с карамелов сос, ако желаете


В купа смесваме маслото, захарта и яйцето. Разбиваме с миксер, но колкото да се смесят. Прибавяме сладкото, млякото, солта. Разбъркваме. В малка купичка разтваряме в оцета содата и я прибавяме към сместа, след което и бакпулвера. Разбъркваме. Прибавяме брашното. Разбъркваме с миксера, на за малко. 
Намасляваме с масло тавичката и леко поръсваме с брашно, изтръскваме излишното количество от брашното. Изиспваме сместа в тавичката и изравняваме. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 20 минути. 
Докато се пече, приготвяме сиропа. В тенджера поставяме продуктите и ги поставяме на огън да се разтопят. 

Изпеченият сладкищ заливаме горещ с горещия сироп. Оставяме да се охлади на стайна температура и да поеме сиропа.






2 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове