Веган браунис


Един много лесен за изпълнение сладкиш, само стъргането на тиквичките е малко по-неприятното, но не трябват никакви миксери, пасатори, просто смесваме и печем.


1 чаена чаша е с вместимост 240 мл

тава с размери 27 см х 18 см

Продукти:
180 грама захар
140 милилитра слънчогледово олио
1 ампула ванилия на доктор Йоткер
1/2 чаена чаша какао
250 грама брашно
1 и 1/2 чаени лъжички сода бикарбонат
1 равна чаена лъжичка сол
3 чаени чаши настъргани на ситно тиквичи, но не на каша, трябва да си личат лентичките
1 и 1/2 чаени чаши шоколад между 50 и 60% какао
шоколадови капки за печене по желание


В купа смесваме захарта, олиото и ванилията. Прибавяме какаото, брашното, содата, солта и отново разбъркваме. Добавяме и настърганите тиквички. Разбъркваме добре и оставяме сместа за 5-6 минути, за да пуснат тиквичките леко от тесността си в сместа, след което отново разбъркваме. Добавяме нарязания на парченца шоколад. Разбъркваме и оставяме сместа отново за 5-6 минути. Пак разбъркваме и изсипваме в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре може да поръсите с шоколадови капки за печене, както и с някакви ядки. Печем в предварително загрята фурна на 180С без вентилатор или на 160С с вентилатор за около 25 минути, проверяваме с клечка, но внимавайте да не се заблудите, че не е готов, ако клечката попадне в част от сладкиша, в която има шоколад.
Изваждаме сладкиша от фурната и го оставяме да се охлади леко, след което го изваждаме от тавата. 


1 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове