Веган безглутенови шоколадови бисквитки



Тези веган безглутенови бисквитки са много вкусни.

1 чаена чаша е с вместимост 240 милилитра

Продукти:
1 супена лъжица смляно ленено семе
5 супени лъжици студена вода
15 супени лъжици кокосово олио
5 супени лъжици кафява захар
1 ванилия
1 чаена чаша безглутеново брашно >> (моето е смес от оризово, тапиока, картофено и ксантанова гума)
3 супени лъжици с връх какао на прах
1/3 чаена лъжичка сол
1/3 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена чаша капки за печене черен шоколад



Накисваме лененото семе в петте лъжици вода и го оставяме в хладилника за 15-20 минути. През това време в купа смесваме брашното, какаото, солта, содата и бакпулвера. Разбъркваме. В друга купа смесваме престоялото ленено семе, разтопеното кокосово олио, захарта, ванилията. Течните съставки прибавяме към сухите и разбъркваме. Прибавяме и шоколадовите капки. Има едни български капки, които не са за печене, не ги използвайте - ужасни са! Най-добре си поръчайте от някой онлайн магазин за сладкарство хубави шоколадови капки за печене. Ако се налага, добавате малко вода или бадемово, оризово или каквото веган мляко решите, за да оформите по-добре топчета от сместа, но не прекалявайте, трябва да е леко ронливо тестото, но все пак да може да оформите топчета, които при натискане леко с длан да се напукат по края. Оформяме топчета с размер около 3-4 см в диаметър, които леко приплескаваме с длан, но леко, отгоре поставяме по няколко шоколадови капки. Редим бисквитките на разстояние. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 12 минути. Изваждаме тавата и ги оставяме да се охладят, защото са много крехки и ще Ви се разпаднат, ако се опитате да ги прехвърлите. След като се охладят, стават по-нечупливи.





2 коментара:

 

Find us on Facebook

Последователи

Follow by Email/Следене по имейл

Translate

Моят списък с блогове